Ann Parmentier

Ik ben gehuwd met een sportieve man en ben mama van een dochter (°2011) en twee zonen (°2013, °2016). Ik word vaak ‘Ann, de loopster’ genoemd. Lopen is voor mij immers mijn grote passie. Sinds mijn negen jaar ben ik spelenderwijs aan atletiek begonnen en langzaam aan heb ik me er iets professioneler op toegelegd. Zo heb ik enkele mooie prestaties bereikt (o.a. meervoudig Belgisch kampioene halve marathon, ereplaatsen op de marathon en deelgenomen aan diverse internationale kampioenschappen).

Mede vanuit deze invalshoek heb ik al lang een grote interesse voor gezonde voeding. Toch heb ik ervoor gekozen om eerst een diploma TEW te behalen, waarmee ik dan ook met veel plezier als economist-analist-consultant een 10-tal jaar aan de slag geweest ben. Maar toch bleef het altijd ‘knagen’…

Daarom heb ik in 2012 beslist om op professioneel vlak een nieuwe weg in te slaan en me om (bij) te scholen tot diëtist en voedingsdeskundige. Na drie interessante jaren heb ik in juni 2015 mijn diploma ‘Bachelor in voedings- en dieetkunde’ met de grootste onderscheiding behaald aan Odisee te Gent.

Mijn eindwerk heb ik rond het laag FODMAP dieet gedaan. Gezien ik zelf last heb van een prikkelbare darm was dit dus voor mij een uitgelezen kans om me in deze materie verder te verdiepen en is het me ook gelukt om met het laag FODMAP dieet mijn darmklachten onder controle te houden.

Als zelfstandige diëtiste ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en erkend door het RIZIV (Erkenningsnummer: 5-64180-69-601).

Graag wil ik mijn nutritionele kennis samen met mijn ervaring op sportief, medisch (PDS) en zwangerschapsvlak met jullie delen!

 

Joke

Joke Pannecoucque

Ik ben Joke, van opleiding bio-ingenieur, met bijna 20 jaar ervaring binnen het wetenschappelijk onderzoek. Hierbij staat de productie van gezonde gewassen centraal. Via onderzoek hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan het vraagstuk hoe we ons op een gezonde manier kunnen voeden.

Als mama van 3 kinderen (°2009, 2011, 2016) zoek ik dagelijks naar het evenwicht tussen lekker én gezond. Variatie, zonder voedingsmiddelen uit te sluiten, staat hierbij centraal.

Zelf ben ik al vele jaren vegetariër en steeds op zoek naar gezonde plantaardige alternatieven. Vegetarische voeding of het zoeken naar een gezond, flexitarisch voedingspatroon met minder vlees is één van mijn interessevelden.

Daarnaast spreekt sportvoeding mij ook sterk aan. Ik ben getrouwd met  Filiep Vanhonacker, die meerdere Belgische looptitels en een marathontijd van 2u22 op zijn naam heeft staan. Het uitzoeken van de gepaste voedingsschema’s om zijn sportprestaties te bevorderen is één van de triggers geweest om mijn interesse in voeding verder te ontwikkelen.

Via afstandsonderwijs behaalde ik in juni 2023 het diploma ‘Bachelor in de voedings- en dieetkunde’. Sindsdien combineer ik mijn job als onderzoeker met het geven van voedingsadvies.

Je voeden doe je elke dag, meerdere keren. De impact van voeding wordt al te vaak nog onderschat. Kom langs en ontdek de kracht van de juiste voeding op je gezondheid en sportieve prestaties.