Ann Parmentier

Ik ben gehuwd met een sportieve man en ben mama van een dochter (°2011) en twee zonen (°2013, °2016). Ik word vaak ‘Ann, de loopster’ genoemd. Lopen is voor mij immers mijn grote passie. Sinds mijn negen jaar ben ik spelenderwijs aan atletiek begonnen en langzaam aan heb ik me er iets professioneler op toegelegd. Zo heb ik enkele mooie prestaties bereikt (o.a. meervoudig Belgisch kampioene halve marathon, ereplaatsen op de marathon en deelgenomen aan diverse internationale kampioenschappen).

Mede vanuit deze invalshoek heb ik al lang een grote interesse voor gezonde voeding. Toch heb ik ervoor gekozen om eerst een diploma TEW te behalen, waarmee ik dan ook met veel plezier als economist-analist-consultant een 10-tal jaar aan de slag geweest ben. Maar toch bleef het altijd ‘knagen’…

Daarom heb ik in 2012 beslist om op professioneel vlak een nieuwe weg in te slaan en me om (bij) te scholen tot diëtist en voedingsdeskundige. Na drie interessante jaren heb ik in juni 2015 mijn diploma ‘Bachelor in voedings- en dieetkunde’ met de grootste onderscheiding behaald aan Odisee te Gent.

Mijn eindwerk heb ik rond het laag FODMAP dieet gedaan. Gezien ik zelf last heb van een prikkelbare darm was dit dus voor mij een uitgelezen kans om me in deze materie verder te verdiepen en is het me ook gelukt om met het laag FODMAP dieet mijn darmklachten onder controle te houden.

Als zelfstandige diëtiste ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en erkend door het RIZIV (Erkenningsnummer: 5-64180-69-601).

Graag wil ik mijn nutritionele kennis samen met mijn ervaring op sportief, medisch (PDS) en zwangerschapsvlak met jullie delen!

 

Joke

Joke Pannecoucque

Ik ben Joke, van opleiding bio-ingenieur, met bijna 20 jaar ervaring binnen het wetenschappelijk onderzoek. Hierbij staat de productie van gezonde gewassen centraal. Via onderzoek hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan het vraagstuk hoe we ons op een gezonde manier kunnen voeden.

Ik ben mama van 3 kinderen (°2009, 2011, 2006). Dit plaatst mij dagelijks voor de zoektocht naar het evenwicht tussen lekker én gezond. Variatie, zonder voedingsmiddelen uit te sluiten, staat hierbij centraal.

Zelf ben ik al vele jaren vegetariër en steeds op zoek naar gezonde plantaardige alternatieven. Vegetarische voeding of het zoeken naar een gezond, flexitarisch voedingspatroon met minder vlees is één van mijn interessevelden.

Daarnaast spreekt sportvoeding mij ook sterk aan. Ik ben getrouwd met Filiep Vanhonacker , die meerdere Belgische looptitels en een marathontijd van 2u22 op zijn naam heeft staan. Het uitzoeken van de gepaste voedingsschema’s om zijn sportprestaties te bevorderen is één van de triggers geweest om mijn interesse in voeding verder te ontwikkelen.

In 2020 heb ik via afstandsonderwijs de opleiding voedings- en dieetkunde (VIVES Brugge) aangevat. Na drie pittige jaren, in combinatie met een fulltime job en een gezin, behaalde ik in juni 2023 het diploma ‘Bachelor in de voedings- en dieetkunde’ met grote onderscheiding. Tijdens mijn stages deed ik zeer fijne ervaringen op in verschillende domeinen (WZC Sint-Amand Zwevegem, AZ Groeninge, diëtistenpraktijk Ann Parmentier).

Sindsdien combineer ik een parttime job als onderzoeker met een eigen diëtistenpraktijk. Dit zorgt voor een aangename kruisbestuiving tussen onderzoek en voedingsadvies.

Naast voedingsadvies gericht op gezondheid en gewichtsreductie, ligt mijn interesseveld vooral in een flexitarisch, vegetarisch of plantaardig eetpatroon en voedingsadvies voor de recreatieve of gevorderde duursporter. Via de samenwerking met Ann Parmentier begeleid ik ook mensen met prikkelbare darm syndroom volgens het laag FODMAP dieet.

Wat jouw zoektocht ook is, neem contact op, dan gaan we samen aan de slag om jouw doelen en dromen te realiseren.

When food meets science…
Bent u op zoek naar onderbouwd voedingsadvies? Niet de zoveelste diëtist die u wonderen belooft? Maar een gedegen aanpak, op basis van up-to-date wetenschappelijke bewijzen, die uw gezondheid boost door middel van het voor u geschikte voedingspatroon?